Сакото, като модна тенденция

Тенденция при мъжете

  • Тъй, като при мъжете е задължително да имат сако в своя гардероб, няма нужда да обяснявам колко е важно и необходимо. През сезон пролет/лято 2013 отново са актуални и предпочитани. Тяхната кройка е задължително вталена, закопчаването е двуредно. И разбира се дължината препоръчителна е късата. Това са елементите, които ще ви осигурят имидж на модерен мъж. Когато става въпрос за желаните цветове всеки може да направи своя избор според стила и предпочитанията си.

Тенденция при жените

  • При нежния пол се твърди, че чрез сакото се показва настроението и плановете за деня. Достатъчно е да го изберете стилно и повярвайте и ще ви забележат, а дори има вариант да ви завидят. Модната тенденция за пролет/лято 2013 дава голям избор за всяка жена. Актуални модели ще бъдат висока яка и популярното и при мъжете двуредово закопчаване. Напоследък дизайнерите налагат и ретро стил, който най-вероятно ще се приеме с лекота при саката. Избор ще имаме и при дължината от класическо дълго до ултра късо. И при двата модела комбинацията с аксесоари е лесна. А относно цветовете няма голяма промяна с вече отминалите сезони. Разбира се вечното черно, също така по-тъмните нюанси и сиво, което все по-често присъства като цвят и във всички други облекла в нашия гардероб. За тези, които искат да пробват от всеки модел преди да изберат трябва да имат предвид, че ще се наложи доста да пробват. Има голяма разновидност: права кройка, различна дължина на ръкава, удължена кройка, джобове, катарами или дори изкуствени копчета.

Труден ли е избора на точното сако

Когато тръгнете на пазар си вземете някого за компания и помощ при избора.

  • При мъжете има няколко правила, с които да бъде по-лесен избора. Основно се делят на 2 модела: за високи, за ниски. Ако сте висок на ръст се постарайте да не си купувате широко сако. Препоръчително е дължината да е средна и да се закопчава с две копчета. При мъжете с нисък ръст под 170см не означава, че не може да изглеждат добре. С правилния размер и дължина ще получите желания ефект. Не си купувайте прекалено дълги сака, защото визуално се скъсяват краката. Копчетата трябва да са по-ниско разположени с този трик ще издължите фигурата си.
  •  При нас жените е известно, че сме много взискателни към външния си вид дори понякога повече и от силния пол. Стане ли въпрос за пазар означава няколко часов тур по магазините в търсене на перфектния тоалет. Ето и няколко съвета как да привлечете погледите към вас. Ако имате коремче и искате то да не се забелязва изберете сако, което е силно вталено, така прикривате онова, което искате да не се забелязва. Избирайте и пробвайте докато сама не усетите, че това е идеалното. Добре е дължината да не е прекалена или в раменете да ви е широко или тясно. Това с ширината има идеален начин как да разберете дали ви е малко или голямо. Облечете модела и си вдигнете ръцете на горе, а след това ги свити от към лактите. Ако не ги движите свободно по-добре си вземете един номер по-голямо.

На кои марки да заложим?

  •  Отивате на пазар и влизайки в мола се втурвате към известните бутици, където са изложени новите колекции дрехи. Нямам обяснение защо мислим така ние жените, но е заложено във всяка жена. Може би си представяме, че като си купим модно и стилно сако на някоя световно известна марка ще се случат чудеса. Нали все искаме да имаме шикозни дрехи, с които да се показваме и се правят асоциации, че чуждестранните марки са много по-добри. През последните години обаче българските производители на дрехи се опитват да се налагат на пазара. Тъй като конкуренцията е много голяма и всеки дизайнер се старае да покаже най-доброто от себе си, за да има продажби. Ако избягвате българските марки пробвайте веднъж и ще разберете, че много сме напреднали от към мода. Има голям избор от модели и десени. Истината е, че българските дизайнери са на нивото на световно известните. Има много известни марки за дамски дрехи, ето някои с нови колекции-

Това е само малка част от всички. 

 

черно-дамско-сакобяло-дамско-сако

сако

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Сакото, като модна тенденция, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият коментар