За или против панталоните

По принцип панталонът е приет , като мъжко облекло. През годините назад са били носени само от мъже. Много трудно панталоните са били приети и като част от женското облекло. Жените са се борили с критиките отправяни към тях и най-вече с традициите на хората преди десетилетия, при които  е било лудост жена да носи панталон. Имало е не един или два спора , но въпреки всичко казано, че той е част от мъжкото облекло днес вече е задължителна част от гардероба на всяка жена. В самото начало, когато са били направени първите панталони са представлявали само два крачола зашити един за друг. Минават през голяма метаморфоза и стигаме до днес векове по-късно с голямо разнообразие от кройки и модели.

Тенденции и видове панталони

През годините от 80-те насам всяка година излизат нови модели. Ето няколко основни типа, които се носят от жените:

Къси панталони

Те са много емблематична част от лятото на 2012 година Изборът от цветове и материи са много. Поради факта, че са много удобни и се съчетават лесно през лятото на 2013 отново ще бъдат едни от най-носените. Така, че ако все още нямате сега е момента да си купите. Хората казват, че този модел панталони е за жени с добре оформени тела, но не съм съгласна. Ако се чествате добре няма значение колко тежите. Направени са предимно за ежедневие и разходки. Не са много подходящи за официални събития или работа (зависи какво работите).

Дълги панталони

При тях изборът е много голям. Има безброй модели и кройки основно се разделят на:

 1. Широки - обикновено се шият от леки материи и се носят с различни  по вид талия. Има с висока талия или ниска. Могат да се използват в ежедневието на всяка жена.
 2. Прави панталони – Този тип спада към групата на официалните. Носи се предимно от делови жени в офиса или на бизнес срещи. Задължително се изработват в така наречените строги цветове- сив, черен или бежов.
 3. Тесни панталони тип “цигара” – Прилепнали силно към тялото с тесни карочили, като около глезена са плътно прилепнали. Този модел се носи най-вече в обикновеното ежедневие на дискотека, пазар или разходка с приятелки. Тези панталонки се открояват с предимно свежите цветове и десни, които от своя страна са идеални за летния сезон.

Купуването на правилния панталон

 • По принцип по неписан закон всяка жена трябва да има в гардероба си поне един официален панталон и след това и другите. За да направим добър избор и панталонът да ни стои добре има няколко правила, които е добре да спазваме:
 • Широките панталони помагат да се скрие по-широкия ханш, като бъде преместена талията по-високо под бюста.
 • Панталоните  тип цигара са модерни и красиви, но са много взискателни. С тях е необходимо да имате добре оформено тяло иначе не стоят добре.
 • Когато избирате прав модел панталон знайте, че стои добре на всяка жена, но трябва да се комбинира добре и внимателно.
 • Най- важното при избор на панталон е да пробвате колкото се може повече модели и марки. Причината е , че на всяка жена стоят по различен начин.
 • Когато си купувате мечтания панталон внимавайте с размера. По-добрия начин е той да ви пасва около ханша, а дължината винаги може да се коригира.

 

Полезни съвети за поддръжката на вашите панталони

Когато вашият панталон изглежда добре и вие се чествате добре. Има няколко практични съвета как панталонът ви да е перфектен. Едва ли на много от жените им е любимо занимание да гладят, сегашните платове са направени така, че да облекчат малко нашето затрупано ежедневие и да не ни се налага  да сме с ютия в ръка по цял ден. Колкото и да не ви се иска обаче все пак има и такива, които поне малко трябва да се изгладят. Панталонът, който не е изгладен изглежда неприветлив и отблъскващ. Ако искате гладенето на вашия панталон да не ви отнема много време имам няколко съвета как това да се случва по-бързо:

 • Когато дъската за гладене е готова за употреба постелете върху нея едно памучно одеало.
 • Температурата, с която гладите различните материи се променя в зависимост от грубостта и плътността на плата. При коприната и синтетичните платове се глади с ниска температура, а при памук и лен температурата трябва да бъде по-висока.
 • Добре е също когато гладите дъската да бъде поставена на възможно най-светлото място в къщата ви. По този начин ще виждате всички гънки и ще ви е по-лесно да ги огладите.
 • Преди гладене проверете дали ютията не е замърсена, защото в противен случай всичко ще залепне по панталона.
 • Когато сте приключили с гладенето поставете вашият панталон на закачалка, за да не се омачка.
 • Съветът ми при самия процес на гладене е да се прави от широките към по-тесните части и не забравяйте, че при гладенето ютията се движи по дължината, а не по ширината на панталона.
 • Когато гладите панталон от по-нежна материя е добре да слагате отгоре влажен парцал, за да не нараните плата.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар