Обувки на платформа

обувки-на-платформаПлатформа за обувки

Обувки с дебела подметка (известен също като диско ботуши) са обувки , ботуши , сандали с дебели подметки най-малко четири инча височина. Те често са направени от корк, пластмаса, каучук, или дърво (дървена подметка обувки с дебела подметка, технически, сабо ). Обувки с дебела подметка са износени, по причини, като например модни или добавени височина в различните култури, тъй като античната епоха.

 

Древните обувки на платформа

 След използването им в Древна Гърция, за повишаване на височината на важните герои в гръцки театър и подобна употреба от висок новородени проститутки или куртизанки във Венеция през шестнадесети век, обувки с дебела подметка, се смята, че са били носени в Европа през осемнадесети век, за да се избегне да се откажа от градските улици. От същите практически произхода са японски Гета . Може също да има връзка с buskins на Древен Рим , които често имат много дебели подметки, за да придаде добавена височина на ползвателя. В древността мъжете в Китай носели черни ботуши с много дебела подметка, направени от слоеве от бели дрехи, ботуши този стил често носен днес на сцената на Пекинската опера . [1] По време на династията Цин , аристократ манджурите жените носели формата на обувки на платформа с отделен висок ток, стил, който по-късно е приет в Европа по време на 1590s. [2]

 

Модерни обувки на платформа

 Обувки с дебела подметка се ползват с известна популярност в САЩ, Европа и Великобритания от 1930 до 1950, но не близо до степента на тяхната популярност, от 1960 до 1980. Най-големият и най-продължително, прищявка платформа за обувки в историята започна още през 1967 (в реклами, така и предмети, през 1970 г. проблемите на Seventeen списание ), и продължава до 1979 г. в Европа и Великобритания. Прищявка продължи още повече в САЩ, с продължителност до края на, тъй като началото на 1980. В началото на прищявка, те са били носени предимно от млади жени в юношеските си години и двадесетте години, а понякога и от млади момичета, по-възрастните жени, и особено по време на диско ерата) от млади мъже. [3] Въпреки, че обувки с дебела подметка се осигури добавена височина без дискомфорт на тънки токчета, те изглежда са били носени предимно за името на привличане на вниманието. [ редактиране ] Много глем рок музиканти носеше обувки с дебела подметка като част от тяхното действие. [4]

 

Докато голямо разнообразие от стилове бяха популярни по време на този период, включително ботуши, Еспадрили oxfords , маратонки и сандали на никакво описание, с подметки, изработени от дърво , корк или синтетични материали, най-популярния стил от края на 1960 и началото на 1970 г. е проста тримесечие каишка сандал с тен водни биволи скриване презрамки, от бежов велур-обвивката корк клин петата платформа подметка. Те първоначално са били въведени под търговската марка “Kork-Лесен, но изключителната популярност поддържа много подражатели. Забележително е, че имаше много малка промяна в стила, и по-голямата част от тази вариация е било ограничено до различия във височината.

 

Като на прищявка напредна, производители като Candie “, протегна плика на това, което беше счита за твърде скандално да се носят, докато други, като Famolare и Cherokee на Калифорния , въведе “комфорт” платформи, предназначени да се комбинират в добавят височина платформи на подкрепа и комфорт на маратонки, или дори ортопедични обувки, и от времето, прищявка накрая Провали се в края на 1980-те, момичета и жени от всички възрасти са ги носите. Той може да бъде страничен продукт на тази прищявка, че скандинавските сабо , които бяха разгледани по-скоро скандално в края на 1960 и началото на 1970 г., са станали класика от 1980.

 

Vivienne Westwood , по моден дизайнер в Обединеното кралство , отново въведе високи токчета обувка платформа в висша мода в началото на 1990, докато носеше чифт на Повишени прислужник при лов Super с пет инчови платформи, и девет сантиметрови токчета, че супер модел Наоми Кембъл , падна на подиума на модно ревю. [5] Въпреки това те не разбраха бързо и само с обувки с дебела подметка започнаха да изплуват в мейнстрийм модата в края на 1990-те, благодарение отчасти на групата Спайс Гърлс , чиито членове извършват в големи обувки.

 Обединеното кралство (и европейски) опита на обувки с дебела подметка е малко по-различна от тази на Съединените щати. Великобритания като цяло не е толкова занимава с женските крака, включени възможно най-малки; [ редактиране ] дългите си островърхи обувки от началото на 2000 г., даващи удължена поглед към крака, са били по-популярни в САЩ, отколкото във Великобритания.

 Тенденцията отново себе си в края на 1990-те и началото на 2000 г. с много по-висок праг на това, което се счита за скандално: родителите на 1997 г. до 2004 г. обикновено мислех нищо за закупуване на предучилищна техните дъщери и синове платформени сандали, че родителите от 1973 г. не би искал си по-големи деца, носещи и Walt Disney Company, лицензиран Мики Маус изрези и принцесите на Дисни и снимки за действие Мъжки обувки, които в предходните десетилетия би бил считат за напълно неподходящи за “здравословна” имидж на компанията. неправилно синтез? ]

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар