Обувки за танцуване

Какво трябва да знаем преди да ги купим

В тази статия, ние ще обсъдим общи характеристики, които трябва да се търсят при покупка на обувки за какъвто и да е вид танц салса, латино… 

Характеристики на добри обувки за танцуване

обувки-за-танцуванеКачествата на обувките танцови са леки, удобни, гъвкави, направени от истински велур и / или кожа, както и вградени допълнително омекотяване. Те дават на крака по-голяма свобода на движение, отколкото обикновените обувки, като същевременно запазва петата “заключен” на едно мястото. Може да се намерят различни размери, а подметките им имат необходимото сцепление и както споменах вече, позволяват на краката ви да се движат свободно. По принцип всички обувки с кожена подметка или велур подметка са “добри” и маратонки с гумена подметка, също може да върши работа.

Намирането на правилните обувки за танци

Вашите танцови обувки трябва да ги чувстват като ръкавица на краката си.  Вие не искате на всяка крачка, спипалата ви да се движат в обувките. Голяма част от обувките започват да се разширяват, когато ги използвате по-често и се получава горния нежелан ефект. Плътното прилепване позволява на крака ви да се движат по-лесно на пода, който дава повече контрол на вашето движение, баланс, завъртания и значително ще намали страха си от подхлъзване и падане. Вие ще се чудите защо не сте направили инвестицията по-рано, след като почувствате разликата.

Кой стил трябва да купя?

Типа на обувките за танц до голяма степен зависи от стила на танца. Господата обикновено носят велурени или кожени обувки с ниска пета за Ballroom, Swing или салса танци. За дамите при салсата е добре обувки с отворена пета, например сандали. Това позволява по-голямо движение на пръстите, което много танцьори казват че може да помогне с баланс.  Ето някои неща, които трябва да се вземат предвид:

Избора на каишка на сандалите:

  • Традиционните каишки са около глезена и често се използва за официални дамски обувки и сандали, но осигурява най-малко сигурност на крака.
  • Т-образна каишка, която е свързва с основата на обувката осигуряване по-равномерна стабилност на краката
  • Х- образна каишка. Това за тези които са като обикновените, с разликата че два пъти се навиват около глезена. Тези са чудесни за новите танцьори, осигуряват идеална стабилност. Ако сте склонни да си купите сандали с обикновени каишки, х-образните  ще ви харесат със сигурност.
  • Двойна X-образна каишка. Съчетавайки най-доброто от всички видове каишки. При тях каишката е 4 пъти навита около глезена под формата на дантела. Вие ще бъдете изумени колко сигурни и комфортни ще се чувстване когато танцувате!
Височина на петата

Какъв да бъди размера на тока – нисък, 0,5″ или по-висока от 4″? Най-често срещаните размери петата са между 2 “-3″. Високите токчета изглеждат много по-добре, но с увеличаване на половин инч, може да почувствате забележителна разлика когато танцувате. За начинаещи, се препоръчва да се започне с височина 2,5″. По-ниска, по-дебел петата осигурява повече стабилност и теглото се разпределя по-равномерно по стъпалото.

Дебелина на петата

Дебелината на токчета се различават. Кубинските токчета са най-ниските и дебели, и разпределението на тегло се извършва равномерно, което предоставя повече баланс и комфорт.  Тънките токчета в момента са много популярни в салсата. Комбинация от токчета тънки в средата и по-широки в долната част са друг популярен вариант , които все още са предпочитани от много танцьори

Намирането на правилния размер

Ех този размер, винаги е от значение :) . Обикновено размера обувките за танц ще бъде същото като размера на обикновените ви обувки. Ако си крака ви е тесен, трябва да използвате с ½ по-малък размер. Обратно ако крака ви е широк трябва да използвате с ½ по-голям размер. Не забравяйте, че обувките трябва да са плътно поставени, но не толкова да че да болезнено стегнати!

Как да се грижат за вашите обувки за танц

Трябва редовно да се мият, а боята за кожени обувки е чудесно решение. Сатенени и мрежести, може да се почистват с вода и сапун. Велурени обувки е подходящо да се носят на дансинг с дървен под. Повечето нови танцови обувки пристигат с чанта за обувки, поради причината че са направени да се носят само на дансинга.

Четки може да се използва за почистване на велурени обувки. Обувките за танцуване може да бъдат скъпи около 100 – 250 лева. Най-добър вариант за избор на обувки за танцуване е когато за изработени по поръчка.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Обувки за танцуване, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Вашият коментар