Обувки за колоездене

 

 

 

 

Няма нужда от подобни обувки

За редовен велосипедист, обувките са просто обувки. Може да седнете с нормалните си обувки и да се забавлявате. Това е всичко, обувките не са някаква необходимост, но защо тогава трябва да си помислим за закупуване на специализирани обувки за планинско колоездене?

Предимства на обувките за колоездене

Обувки за планинско колоездене ще направи колоезденето много по-приятно. Вие веднага ще забележите колко лесно е да въртя педалите с тях. Разбира се, това предполага, че сте купили зацепките за вашите обувки и, че вашите педалите имат clipless система на педалите. Не се притеснявайте, мнозинство на велосипеди (почти всички) са оборудвани с clipless педала система.

Подобрено сцепление на обувките

След като прикачите зацепките на обувките си и поставете краката си на педалите и започнете колоездене надалеч, ще се запитате “защо не съм направил това по-рано”. Това е първата причина, поради която трябва да се инвестира в един чифт на специализирани обувки за колоездене: Те ще ви дадат много по-добри резултати, докато карате велосипед. Ако сте загрижени да ходите с кнехтове, трябва да знаете, че е толкова лесно да се прикрепят и Предлагат се в комплект с обусловени обувки зацепките от обувките.

Предлагат се в комплект с обукновени обувки

Както се досещате специалното на тези обувки, е че те са проектирани само за колоездене. Нормално е с обикновените обувки с които ходите, да карате по-трудно велосипеда. Съществуват комплекти които представляват 2 в 1 – обувки за ходене и за колоездене. Това е още една причина, която показва колко са необходими обувките за колоездене.

Повишена сигурност по време на колоездене

Те предлагат много повече предимства за редовния велосипедист. Почти никога не идват с връзки, тъй като тези, които са потенциално опасни ако се развържат да летят във въздуха. Или ако пристигат с връзки, те да направени така че не позволяват да се развържат и да летят по време на каране на колелото. Най-често те са снабдени с каишки, които покриват връзките за да не могат да се развържат. Също така, те са много по-трайни, отколкото обикновените обувки и ще издържите много повече трудности, като ви предлагат повече предимства спрямо обикновените. Тук стигаме до третото предимство: По-добра защита и издръжливост, отколкото обикновените обувки.

Повишена стабилност

Стабилността на колелото винаги е било важно и тези специализирани обувки се опитват да помогнат в това отношение също. Тъй като краката ви са на педалите, вие ще се чувствате много по-стабилни на байка. Важното е , че обувките, прикрепени към педалите ви предоставят много повече комфорт и надеждност, когато карате.

Как ще откриете разликата с тези обувки?

Тези предимства се забелязват най-много необработени открити площи с много неравности или препятствия. С нормалните обувки, краката ви определено ще се подхлъзнат от педалите. Вие няма да имате проблем с това, ако носите обувки за планинско колоездене, които са „залепени” за педалите. И накрая стигаме до последната причина за тези обувки: Те ви осигури максимална стабилност на велосипеда.

Лично мое мнение

Макар че аз да призная, че аз не карам колелото си толкова, колкото бих искал, но още смятат, че тези обувки са един от най-добрите неща, които трябва да се появяват все по-често на пазара. Аз препоръчвам тези специализирани обувки за колоездене на всеки, който посещава тази статия.

Снимки на обувки за колоездене

обувки-колоезденечервени-обувки-колоездене

 

 

 

 

 

обувки-колоездене2

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Обувки за колоездене, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Вашият коментар