Обувки за волейбол

Как да изберем волейболни обувки

Обувки-за-волейболС цел наистина да се справим добре в спорта трябва да знаем как да използваме оборудване, което е на наше разположение.  Волейболът е един от най-популярните спортове в света и прилича на баскетбола в много отношения.  Турнирите се посещава от хиляди зрители и се счита като национална спорта игра в много страни по целия свят. Подобно на много други спортове, волейбол изисква определени умения и също изисква някои специални оборудвания. Един добър пример за това е волейболната обувката.

Волейболните обувки са изключително важни в играта.  Въпреки че може да има много гуменки, които са на разположение на пазара, за да играе добре, вие трябва да се уверите и да вземе добър поглед към обувките си, така че да се предоставят всички ползи за повишаване на уменията ви във волейбола.  Ако току-що сте започнали да приемате спорта и не знаете как да изберете добър чифт обувки за волейбол, тук има са няколко съвети, които ще ти помогнат.

Волейболните обувки трябва да бъдат леки

Сред първите неща, които ще трябва да се търсят при волейболните обувки, това е тяхната лекота. Някои хора използват баскетболни обувки, когато играят волейбол, но проблемът е, че много баскетболни обувки всъщност са много по-тежки от което се нуждаете за волейбола. Волейболът е спорт, когато имате нужда от много бързи и резки движения, което по същество означава, че можете да бъдете обвързани с обувките си.  Първо лека обувка ви помага да се вдигне от земята лесно, но в същото време ви позволява да правите бързи движения, при необходимост.

Сцепление на волейболните обувки

Друг важен аспект при избора на волейбол обувки е сцеплението. Волейболните игрища могат да станат хлъзгави от пот, защото това е спорт, който включва доста „гмуркане”. В същото време, тъй като трябва да се правят много внезапни движения, трябва да имате сцепление. Тъй като типичните закрити игрища са направени на полиран дървен под, на който може да бъде трудно, ако не разполагате с добро сцепление.  Освен това е важно да се помни, че хватката е да бъде в състояние да спрете когато трябва. При внезапни посрещания на топката от вашите съотборници, обувките трябва да не се пързалят с което може да се гарантира че ще посрещнете топката както трябва. Нещо, което е уникална за волейбол е, че минават през редица положения в рамките на играта. Едни от тези положения са скокове или гмуркане. За дейностите, подобни на тези, трябва да се уверете, че краката ви се държат стабилно на пода, което е възможно ако имате обувки с добра ударна резистентност.  Без нея, вие сте изложени на риска от нараняване или в някой случаи ударите могат да бъдат изключително болезнени. За играчи, които са склонни към глезенни наранявания, се предпочитат високи обувки, подобни на тези на баскетбол. С правилните обувки които да ви поддържат глезените, няма да се изложени на опасност от неприятни контузии. Подметката трябва да бъди мека като желирани бонбони. Това е необходимо за да може да следва лесно движенията на стъпалото и да се чувствате свободни.

Мека подметката за да поема ударите

Един от най-важните части на тялото, която трябва да се имат предвид при избора на обувки волейбол е петата. По време на игра петата ви ще абсорбира до осем пъти телесното ви тегло. За това подметката намалява удряйте и защита на вашите стави, сухожилия и мускули от вашите движения и презимувания. В средата на подметките на обувките трябва да има възглавница която да омекотява тези удари.

 Волейбол е страхотен спорт, но без подходящи обувки може да причини множество  различни наранявания. Следвайте тези съвети, за да няма опасност от нараняване и покажете това на което те най-добри.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Обувки за волейбол, 10.0 out of 10 based on 1 rating

2 отговора към “Обувки за волейбол”

  1. dqdo ico казва:

    от къде ги взимате тези обувки и аз искам такива????

Вашият коментар