Най-скъпите мъжки костюми в света

Един стилен мъжки костюм се състои от елегантен панталон, сако, хубава риза и разбира се вратовръзка в подходящ цвят. Още от 19-ти век мъжкият костюм е символ на статус и класа. Може да се използва при официални поводи и също така на работното място. Постепенно модата се променя, дизайнерите също, но класическият модел на мъжкия костюм и до днес дебютира на модната пътека.
Питали ли сте се някога кои са най-скъпите в света и как изглеждат те? Ние ще ви отговорим.

Както предполагате, най-скъпите са така, наречени „уникати“ заради това, че са единствени по рода си и направени по поръчка за някоя известна личност. Цената се увеличава драстично, ако са  поръчани от известна и вече утвърдена фирма.

Нека започнем с класацията:

1.Бриони

Бриони  е италианска модна агенция, основана през 1945г.
Насарено Фонтиколи – главният шивач успява да създава костюми, които да служат като връзка между аристокрацията и богатите европейци. Костюмите Бриони са получили световно признание и в момента са най-престижните в света.
Най-скъпите Бриони възлизат на около 12 000 лв.
Бриони 1 – Съчетавайки в себе си елегантни цветове и стилни материи, в момента Бриони е марка, предпочитана от всички властни мъже, желаещи да заблестят с класа и стил.

Бриони 2 – Виждайки един от скъпите костюми на Бриони, в главите ни нахлуват хиляди мисли: „Каква кройка!“, „Какъв подходящ цвят!“, „Искам тази вратовръзка!“
С радост ви съобщаваме, че не сте единствените, които си го мислят, тъй като от костюмите на Бриони се възползват много от известните личности като например – Антонио Бандерас, Брад Пит, Джордж Клуни и др.

Бриони 2

Бриони 1

 

 

2.Китон

Китон е луксозна компания, основана в Неапол, Италия през 1956г.
Добила известност през 1968г., марката получава името си от гръцката дума “хитон”, която означава “връхна дреха, носена от древните гърци”, по-късно римляните я наричат “туника”. Цената на костюмите е приблизително 11 600 лв.
Мотото на компанията е „Най-доброто от най-доброто плюс едно“.
Китон 1 – Типични за Китон са ярките цветове при вратовръзките и не само. Марката се опитва да разчупи представата за традиционния мъжки костюм и да му придаде вкус и цвят.
Китон 2 – Освен промяната в цветовете, Китон променя и дължината на саката си, правейки ги по дълги, така че наистина да отговарят на гръцката дума „хитон“.

Китон 1 Китон 2

 

 

3.Канали

Канали е компания за мъжко облекло, специализирана в направата на костюми.
През 1934г. братята Джовани и Джакомо Канали основават шивашка работилница с идеята да произвеждат мъжко облекло. През 1970г. фирмата отваря врати и за чуждестранни купувачи, създавайки магазини из целия свят. Днес, Канали има магазини дори в България, въпреки че през 1993г. е купен от Бриони.
Цената на костюмите Канали е приблизително 8 400лв.
Канали 1 – Изтънченост и стил комбинира в своите костюми фирмата Канали без да прикрива своят страст към райетата и каретата.
Канали 2 – Освен костюмите, излъчващи класа, Канали предлага на нашето внимание и изискани балтони, които свободно могат да се носят върху не по-малко изисканите костюми.

4.Ботега Венета

Ботега Венета е италианска луксозна модна къща, известна най-вече със своите кожени изделия – чанти, колани, портмонета. Основана през 1966г., през 2011г. е закупена от Гучи. Седалището на Ботега Венета отново е в Италия е по-точно – Североизточна Италия. Костюмите, произведени от Ботега Венета струват около 7, 600лв.
Ботега Венета 1 – Ботега Венета е модна къща, създаваща дрехи както за силният, така и за нежния пол, но това не пречи на компанията да е една от най-известните и скъпи, щом стане дума за мъжки костюми. Аштън Къчър е един от почитателите на Ботега Венета.
Ботега Венета 2 – Логото на компанията е „Вашите собствени линии са достатъчни“, с което модната къща иска да покаже на своите клиенти, че единственото, което прави със своите продукти е да подчертава техните черти.

Ботега Венета - 1

Ботега Венета - 2

 

 

5.Джорджо Армани

Джорджо Армани, роден през 1934г. е италиански моден дизайнер, особено известен със своите мъжки облекла. Създава своята компания Армани през 1975г. и през 2001г. е обявен за най-успешният дизайнер на света.
Армани е международна италианска модна къща, която проектира, произвежда, разпространява и продава висша мода, готова за носете, кожени изделия, обувки, часовници, бижута, аксесоари, очила, козметика и дори домашен интериор.
Костюмите на Армани са на приблизителна цена 7 100лв.
Армани 1 – Костюмите на Армани са изчистени и класически, демонстрирайки на всички своята изтънченост.
Армани 2 – Армани се придържа към тъмните цветове при направата на своите костюми – тъмно-син, сив, черен, тъмно-бежов.

Джорджо Армани - 1 Джорджо Армани - 2

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Най-скъпите мъжки костюми в света, 9.7 out of 10 based on 3 ratings

Вашият коментар