Дънки

 

 

 

Какво е било преди да се появят?

Дизайнерски дънки за мъже са гореща модна тенденция и не изглежда, скоро това да се промени. До преди по-малко от век, ако някой забележи човек с дънки ще го погледне из под вежди. Това е било така защото те не са се смятали за една модерна статия каквато е сега тази. Тогавашното общество не е утолявало дънките за прилична и добре изглеждаща дреха.  Дизайнерските панталони за мъже обикновено се състои от това, което ние днес наричаме изтъркана бизнес мода, която включва: панталони, спортен костюм от туид и др.

История на дънките

Мъжките модели започват живота си в Америка през 1800 г. като тежкотоварни работни панталони за мъже, за да се носят по време на работа на открито или в други фабрики с ръчен труд.  Дамските се зараждат отново в Америка и стават популярни в началото на 20 век, особено когато жените започнаха да ги носят по време на работа във фабриките по време на Втората световна война.  Тогава те са били провиснал и свободни предназначени за по-лесна мобилност и комфорт, а не мода.

 

Тяхното развитие

През 1950-те и 60-те години, дънките за мъже и жени започва да се развива като популярна изявление мода.  По-младото поколение в полза дънки като знак на бунт срещу родителите си, които се смятат за по-добре облечени. Така че, макар и да започват да се разпространяват, те все още се далеч от горещата мода която им предстои. В действителност, някои обществени места всъщност са забранени да се носят дънки в техните помещения.

От 70-те и 80-те години, макар, дънки не са приемани само като небрежен стил, но дизайнерите започнаха да виждат потенциала в тях.  Дизайнерските модни декорации се оказват в  затруднено положение изглежда и разбират че те са синоним на дизайна на дънките. Тези дни те започват да става приемливи за носени почни навсякъде и във всеки стил и цвят.

Мъжките дънки преди

Дизайнерските мъжки дънки продължават да се развиват. Някои мъже предпочитат по-широки и провиснал стил на дънките, докато други предпочитат по-стегната.  Предпочитанията на стил, завиди най-вече от възрастта. Работните широки дънки са започнали да се произвеждат като по-тенис и стилни дрехи, които обаче не са предназначени за работа.

 Да се върнем на днешната мода

Мъжки дънки

Мъжките дънки могат да бъдат един от най-трудните дрехи за купуване. Може да правите покупка след покупка и пак да не уцелите правилния чифт и размер. Ако знаете вашия тип тяло,  и стилове, които му отиват най-добре, може да спести много време.  Показани са различни видове.

Видове мъжки дънки

Прави дънки

Те са вечна класика, които предлагат комфорт, както и стил. Обикновено стоят най-естествено, какво и правят краката и бедрата да изглеждат по-слаби и тънки. Този жанр е класически и ако сте свикнали с такъв модел или само те ви стоя най-добре, няма нужда да се колебаете при покупна на нов чифт. Ако желаете може да изберете дънки, които в горната част на бедрата са нарязани. Те също са удобни, а разрезите ги правят малко по-разчупени и модерни.

Още за мъжки дънки

 

 

Дамски дънки

Дънки са най-разнообразни дрехи, тъй като нямат ограничение в каквото и да е. Можете да се обличаш в тях, когато излизаш да се забавлявате или лесно може да ги носиш на твоите ежедневни срещи. Това е един вид царя на облеклата, за мъже и жени. Можете се използва като официално или полуофициално облекло или просто случайно което обединява най-подходящия вид риза, тениска или пуловер с дънки. Понякога само един жанр може да се окаже спасителен за всички поводи, но са редки моменти, когато трябва да има няколко чифта в гардероба си. Когато ходя за дънки, често изпитаm любовта и омразата към тях защото хем искам нещо нови, по-хубаво и различни, но хем не знам какво да избера. Знам че дънките трябва да се съобразят по стил, вид и годни!

Видове дамски дънки

Често видовете дънки, които отличават едно момиче са рязаните модели. Ако по-рано разберем точните модели които най-много ни подхождат, може да спестите време, пари и разочарованието, което се причинява при скитане в търсене на правилните дънки. Има различни разфасовки които обхващат формата на крака.

Стегнати или широки

Има видове, които са прави и еднакво стегнали по цялата дължина на крака, има такива, които са по-стегнати в бедрата, други са тънки и прави, които правят краката да изглеждат много слаби и четвърти са по-отпуснати, като в това число влизат и нарязаните дънки. Така че изборът е ваш, може да се чувствате комфортно с по-отпуснати модели или да наблегнете на извивките на тялото си със стегнати модели.

Още за дамски дънки

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Дънки, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият коментар