Високо технологични обувки. Времето изпреварва фантазиите

Какво може да се прави с обувките с изключение на нормалното ходене?  Възпроизвеждане на музика?  Направи ни изкачиш на стоманена повърхност под голям наклон толкова лесно, като супермен?  Да комуникирате със сателитната GPS система?  Или да направите масаж на краката си по всяко едно време? Може би си мислите, да, това звучи страхотно. Но когато тези, които ще се сбъднат?  В 2012? Не, те са наистина реални за вас сега … Провери този пост защото тук има девет  високотехнологични модела които никога не си виждал.

  1. Високотехнологичните  с магнити
  2. Hi-Tech MP3
  3. Code M от Dada
  4. С функция на вибрация и масажиране
  5. Nike IPOD
  6. Adidas с микропроцесор
  7. GPS оборудвани
  8. Проектът обувки Афродита
  9. Nike Transformers

 

 

Високотехнологичните модели с магнити

Обувки-с-магнит

Може би ще си помолите, че това ще бъде просто чудесно за катерене по стоманени повърхности или на Айфеловата кула :D . Но според обущаря – не. Всъщност магнитите на Adidas не са предназначени, за да ви помогне да се придържате към метални повърхности. Тя осигурява интелигентен омекотяване, което автоматично и непрекъснато се регулиране. Това се постига чрез регулиране на  уплътняващите нива, с помощта на сензор и магнит.

 

 

Hi-Tech MP3

MP3 обувки

Той разполага с интегриран CD-ROM, някои говорители, пищялки и копчето за регулиране на силата на звука.  Разбира се, това е малко остаряло технология защото, настоялите MP3 плейъри работят с флаш памет. Още по темата прочетете в статията тук.

 

 

Code-M от Dada

LL International на Лос Анджелис, Калифорния въведе нов Hi-Tech обувки, наречени “Code-М”, които съчетават безжична система за доставяне на аудио звука до слушалките. Code M от Dada доставят музиката по безжични слушалки  и превозва слушане на музика до радиус от 30 метра. Така че можете да слушате любимата си музика, а те трябва да са до 20 метра разстояние. Code M системата е интегрирана в петата  и езика.  Тя има достатъчно памет, за да побере до 100 песни и разполага с шест часа живот на батерията.  Има дори един USB порт на страничната им част, което дава възможност за сваляне на музика и повторно зареждане на батерията. Може да прочетете повече за тях в темата в  този пост.

 

 

 

Мдели с функция на вибрация и масажиране

Сега може да седнете удобно, да използвате вашия мобилен телефон за слушане на музика и да се отпуснете за лека дрямка, докато маратонките  ви масажират краката. Те са  с дебела подметка разполагат с незалепващо сцепление, бутон за включване / изключване и акумулаторна батерия, която осигурява около пет часа масаж. Предназначени да масажиране при болки и страдания от целодневно натоварване. Странно, но вибриращите модели са странно само четири размера, обаче са на цена само от 60 долара.

 вибриращи-масажни-обувки

 

 

Nike IPOD

Обувки Nike с Apple IPODNike и Apple в партньорство съдействат за създаване на маратонки от ново поколение. Те има специално място за поставяне на сензор, който комуникира с IPOD и ви дава информация за времето разстоянието което сте избягали.  Данните могат да бъдат синхронизирани с уеб сайта на Nike+ мястото, където можете да следите текущи данни и да се мотивирате от резултатите на други които имат същите модели.  Това с модерни маратонки за бягане, с които няма да имате нужда от устройства които ще ви отчитат колко разстояние сте изминали.

 

 

Adidas с микропроцесор

Това е първата търговска продукция с вграден микропроцесор. Маратонките  на Adidas ще променят твърдостта на ходилото, според вашите предпочитания. Тя има микропроцесор, който има вграден крачкомер, хронометър, и LCD дисплей.  Тя е идеален за къси и дълги разстояния

 

 

GPS оборудвани

обувки-с-gpsGPS моделчетата включват пакет вътрешен GPS приемопредавател, вградена батерия, която е издържа за няколко дни, преди да се наложи презареждане и елегантна функция GeoFencing, която дава на родителите по-голямо спокойствие. Локализирането им  може да се определи от интернет портал. GPS моделите притежават функция при която се задава зона, извън която устройството започва да сигнализира. Ако собственика им напусне зоната, се подава предупредителен сигнал на телефона (SMS) или на e-mail. Ако сте строй родител, к0йто има дете което въобще не слуша какво му се говори, това е решението – вземете  детски GPS модели, за да виждате всяка негова стъпка!

 

 

Проектът обувки Афродита

обувки-афродита

Афродита са дамски обувки на платформа са за защита на дами. Те са в  комплект с GPS, пронизителна алармена система, за да изплаши на нападателите, бутон с тиха аларма и могат да подават местоположението на дамата, за спешна помощ, както и LCD екран. С две думи най-смешните дизайнерски модели  които някога сте виждали.

 обувки-афродита

 

 

 

 

 

Nike  Transformers

обувки-transformerНе е истинска обувка!  Когато филма Трансформърс излезе, Takara подготви играчка, която ще бъде в състояние да приеме формата на обувка  Nike.   Не, сериозно.  Ще може да се превръща в мотор,  джет, или дори спортен автомобил. 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Високо технологични обувки. Времето изпреварва фантазиите , 10.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият коментар