Мексикански ботуши

Интересно нещо, което се случва в света на модата са мексикански ботуши, пръстите на които са остри и издължени. Има различни танцови групи, които на сцените излизат с тях и привличат доста голямо внимание и интерес. Откъде идват тези странни модели?  Какво ги прави различни?  Кой първи е започнал да ги прави и да ги носи?  Как се носят?  И каква е тази музика която се изпълнява при тези танцувални групи.

Оригинална мексиканска мода

Ако искате да разберете каква е тази мексикански тенденция, ще трябва като цяло да разберете произхода им:

  • Те са се появили през 1800 г. като издънка на по-познатите каубойски ботуши. Какво отличава мексикански модели от  каубойските:
  • Те са обикновено се носят за забавление, за разлика от каубойските които могат да се носят навън, какво обикновените ботуши.
  • Традиционно се изработват от екзотични животински кожи (например алигаторброненосец….)

Те са по-плоски и по-ниски, макар че сега техните стилове се различават значително. Те обикновено са по-скъпи от каубойските, дължащи се на по-скъпите материали, повече персонализации и красив дизайн.

Съвременни мексикански ботуши може да бъдат равни или с висок и хубавото при тях е че нямат ограничения в дизайна. Повечето от тях имат плоски капачки на пръстите, въпреки че други използват сребърни заострени пръсти. Някои от тях са с прост дизайн,  докато други са невероятно сложни. Много от по-сложни за да се опишат в темата.

Остри ботуши

Те вече за много хора са фантазия. Удължаването на пръстите може да стане допълнено. Тази тенденция се появи в края на 2009 / началото на 2010 г., и е успоредна и изглежда силно вдъхновена от Tribal музика. Ботуши (vaqueras exoticas) са умерено остри, но малко по-различен от повечето мексикански ботуши. Но пръстите на краката са по-дълги. С тях модни смелчаци се опита да се надминат един друг. Преди време, пръстите на краката, се простираха само на няколко допълнителни инча, а сега достигат седем фута.  При по-нивите тенденции острете пръски са изработени от пластмасови маркучи и за извити нагоре. Използват се  материали естествена кожа с дизайнерски платове.

Възходът на Tribal музикате

Пионерите в тази мода, са племенните от движението на музиката. Малдежа по-долу на снимката е DJ и само  на 16 години. Странната мода се е появила не точно от музиката, но музиката я е разпространила. Боилите се появяват по-рано но чрез музиката стават известни.

Анализ на тенденциите

Какво ги прави толкова интересни и как към всеки нов модел се добавят нови и по-качествени материали, което води до един безкраен цикъл, от все по-хубави модели.

Винаги са били забавни и шик. Това че са доста по-остри не ги прави, лоши а интересни. Най-традиционното за тях е по-редкия материала който се използва – алигаторска кожа.

Следващият забележителен аспект включва технологиите.  Много от хората, които носят тези ботуши, са ги украсявали сами. Някои от тях са интегрирани забавни елементи като светодиоди и други подобни. Тази идея за персонализиране и модифицирането е дошла съответствие с интереса от “направи си сам”,  които се провеждат по целия свят

 

 Малко снимки

шарени-мексикански-ботушиМексикански ботуши-много-дълги

шарени-мексикански-ботуши

 

мексикански-ботуши3

мексикански-ботуши2

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Мексикански ботуши, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

Вашият коментар