Как да си изберем и поддържаме перфектните ботуши

Още преди много десетилетия нашите предци са носили обувки. От тогава насам и до днес те се променят и минават през какви ли не форми. Биват правени от всякакви материали ( кожа, пластмаса, гума, дърво и др. ). Интересно, е че най-старите обувки са още от 8000 до 7000 г. Пр.н.е. открити в САЩ. В продължение на много години са били усъвършенствани и направени така, че да са удобни и красиви.

Съвремените обувки са променили много своята принадлежност, ако тогава в древноста са били носени от необходимост то днес ние ги ползваме като аксесоар към тоалетите си. Така днес всеки човек има обувки за всеки сезон или повод. Всички знаем колко важни са топлите и удобни ботуши през зимния период на годината. Всяка година на пазара излизатвсе нови модели, от които се чудим как да си изберем- с ток, без ток, на платформа, от естествена кожа, изкуствени материали и какви ли не още. На всеки от нас се случва да му се наложи да си купи нови ботуши за някой повод, а при повечето жени е доказано, че си купуват дори и без наличието на каквито и да е причини, а единствено заради всеизвестната женска суета.

Разбира се има и един много важен въпрос когато си купуваме ботуши, а именно дали има значение цената. Защото всяко удоволствие си има цена, която понякога и да не ни се иска е твърде висока за възможностите ни. Има и друг вариант , когато евтиното пък излиза скъпо и накрая се налага закупуването на втори чифт пораи ниското качество на изработка. Няма смисъл да се коментира, че тези, които струват малко повече са по-качествени и направени от хубави материали. Така се предпазват краката от всякакъв вид неудобства.

Естествената кожа е най-добрият избор малко по-скъпо, но качествено както вече казах. Разбира се когато не можем да си позволим закупуването на такива е добре да пробваме с изкуствена кожа, като потърсим възможно най-качествената.Когато вече сте решили колко опари да отделите за зимни ботуши и е време да отидете на пазар е нужно да знаете, че преди всичко това е забавление и трябва да се отпуснете. Важно е да пробвате от всички възможни стилове и модели, които се предлагат този сезон дори когато смятате, че даден модел изобщо не е за вас. Имайте предвит, че модел стоящ перфектно на вашата приятелка не означава , че и на вашия крак ще изглежда по този начин. Опитайте да пробвате повече марки и дизайнери на обувки.

Напоследък се популяризира пазара на Българските обувки. Ако имате възможност да си позволите закупуването на Български  знайте, че има голям избор. Има много производители с богат опит и много каталози. Сигурна съм, че всеки би си намерил нещо, което да бъде точно като за него. Сигурно има марки , които познавате и други ,които не сте чували. Давам един пример за Български прозводител, който е на пазара от 15 години казва се GIDO. Има и много други марки и производители –             ” Абрашев и син ЕООД ”, ’’SHOOZ’’ и много други, които може да откриете в широкото пространство на интернет.

След като вече са закупени новите ботуши трябва да знаем как да се грижим за тях, за да изглеждат дълго време, като нови. Ето и няколко съвета,които биха ви помогнали да се справите с подръжката на новите ви ботуши:

  • Добре е вашите ботуши да се сушат само на стайна температура, а не принудително.
  • Когато се наложи да чистите петно трябва първо да почистите и тогава да нанасяте препарати за петната.
  • Препоръчително е всеки ден да почиствате и полирате вашите ботуши.
  • За да запазите обувките от естествена кожа е добре да ги мажете с рициново масло или вазелин.
  • Подменяйте стелките редовно, за да не придобият лоша миризма вашите ботуши, ако това се случи е добре да знаете,че има специални препарати за това.
  • Последния съвет е да се грижите за вашите обувки те представят самата вас!

И така ако съм успяла да помогна да си изберете перфектния модел ботуши, с които да се чуствате удобно и красива. Идва моментът просто да се наслаждавате и отдадете на съчетаването им с вашите тоалети, за да изглеждате идеално. Не забравяйте да показвате своята индивидуалност и се забавлявайте…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Как да си изберем и поддържаме перфектните ботуши, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Вашият коментар