Дамски ботуши

Един от най-популярните обувки тези дни са ботушите.  Ако никога не сте закупили, тогава може да се мисли, “От къде да започна?”.  Ето няколко съвета за това как да изберете. Може би си мислите коя форма на ботушите е най-добра? Но не това е точния въпрос. Помислете си ботуши с коя форма ще отговарят на краката ви?

Първо трябва да се реши какъв тип търсите.  Възможно ли е да търсите за работни, туристически, ботуши за сняг или за рокля?  В тази статия ще говорим за ботуши за рокля.  Ако сте решили да се спрете на тях, второто важно нещо е с какъв тип дрехи ще ги носите. Искате ли да ги носите предимно с панталони, дънки или дълги поли и рокли?

Видове дамски ботуши

видове-дамски-ботуши
Къси ботуши с дълъг и тънък вретеновиден
ток, са най-подходящи за тънка форма на тялото и за тези с тънък прасците и глезените.

Ботуши от клин с платформа са най-подходящи за дами с тънки и по-къси крака и искат допълнителни височина. Също са подходящи при съчетаване с широк костюм.

Ботуши с конусовиден ток могат да се използват за крака с различна форма и дължина. Те са здрави и стабилни, което ги прави идеални за дами с ниско или високо тегло

Напълно равните ботуши са подходящи за дами с нормална височина.

Остри ботуши с ток. Те са по-ласкателно за жените с пропорционално по-малко и тяно ходило.

Ботуши до средата на прасеца са добре само за тези с тънки крака, тъй като обувките  пресичат прасеца и визуално разширяват на размера на краката.

Ботуши до коляното. Те са идеални за всеки тип и най-вече, ако за да може краката ви да изглеждат по-дълги и по-тънки, което е и причината да са толкова големи. Когато си избирате такива, трябва да съобразите тяхната дебелина, за да може прасеца ви да се вмъкне в ботуша подходящо, а да не го разширява допълнително. Друг вариант е да измерете модел, на който да може да се регулира ширината на прасеца. Но ако имате с по-къси крака, трябва да избегнете тези с много катарами, ленти или други хоризонтални подробности, тъй като това ще съкрати тяхната очевидна дължина.

Ботуши с квадратен ток. Подходящи са за тези с по-изпъкнал глезен и прасец.

Как да си изберем правилните ботуши

Има няколко различни височини, като най-късите са до глезена. Следващите по големина са до средата на прасеца. Ако искате още по-високи, тогава отиваме до тези с височина до коляното и накрая най-високите ботуши са до бедрата.  Първоначално не ги купувайте онлайн, защото ще трябва да пробвате много модели, за да видите с кои ще бъдете най-добре. Някои ще се впишат повече, отколкото другите и ако търсите за коляното високи или до бедрото трябва да знаят, че кракът Ви ще се вмъкне идеално в тях. С тези видове са не е само въпрос на размера на обувката, но и на самия крак. При тях всичко зависи от формата и размера на крака Ви. Така че отделете време, бъдете готови да отидете на няколко магазина и се уверете, че краката ви са готови да се опитат много, много чифта ботуши.  Уверете се, че когато ги пробвате се разхождате с тях няколко минути.  Не само да ги пробвате и след това да се изправи и да ги свалите. Ако ще носите ботушите с по-тънък чорап, когато ги пробвате използвайте дебели чорапи. В противен случай има вероятност да вземете прекалено стегнати ботуши.

С какви дрехи ще ги носим

Сега ще трябва да реши какви дрехи да носите? За дълги панталони и / или дънки можете да изберете  ботуши до глезена или дори до средата на прасеца. За дълги поли и рокли до средата на прасеца изглежда най-добре. Същите са подходящи за по-къси рокли и поли, които са до средата на прасеца. Последния вариант на ботуши е до бедрата. До голяма степен те са въпрос на личен избор. Повечето дами, вероятно никога няма да има нужда от тях. Може би си мислите са най-късите ботуши, които са под прасеца? При тях особеното е че са с дълги и тънки токчета. Ако размера на тока е над 3 инча, в много случаи, след доста време глезените започват да болят. Също така ширината на стъпалото ви трябва а съответства с обувките. Така че, най-вероятно ​​ще искате да имате няколко различни ботуши. Това може да отнеме доста обикаляне по магазините и пробване на много различни стилове, преди да намерят най-подходящия.

Избора на рокля

Ако сте на почивка и сте решили да ползвате рокля, трябва да репите каква ще бъди роклята – официозна, дълга или къса? След което трябва да прецените същото и за ботушите. Ако това е официална рокля за коктейли, тогава най добре ще е да вземете високи ботуши с токчета. Ако роклята е по-небрежна, тогава всички видове ботуши ще се съчетават с нея. Но най-добре трябва да се спрете на тези с който са до средата прасеца или до коляното, за да имаме най-добър външен вид.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Дамски ботуши, 6.7 out of 10 based on 3 ratings

Вашият коментар