Водоустойчиви ботуши

Водоустойчиви ботуши при пътуване на кораб

Един ден прекаран в морето не е нещо, което може да се приема твърде леко. Ако ви предстои работа на морето, може би ще имате много време да се подготвите, но трябва да вземете необходимите предпазни мерки, преди да тръгнете, за да сте сигурни, че сте се защитили напълно. Един от най-важните елементи на всяко успешно и радостно пътуване са водоустойчивите ботуши, с които може да се насладите на пътуването или работата в кораба, понеже краката ви ще са защитени от вода и студ.

Студените крака са достатъчни на причиняване да се наложи да прекарате дълго време в напълно отопляема стая , така че просто си представете дискомфорт който може да се изпитва, когато не сте навън за да се наслаждавате на водни пътища, а стоите в стаята си на топло защото сте се простудили.

Какво точно са водоустойчивите ботуши?

Има широка гама от ботуши които са специално проектирана от водещи производители на водоустойчиви модели ,които са подходящи точно за тази цел.  Обикновено, когато са устойчиви на вода имат монолитна гумена подметка, въпреки че има много модели с алтернативни ходила, които могат да ви предоставят подобно ниво на защита.  Очевидно хидроизолация е от съществено значение. Тъканите, които се използват могат да бъдат от кожа и са напълно водоустойчиви дори понякога устойчиви на хлъзгане. Това гарантира, че на вашите палубата вие ще бъдете в много добро състояние.

Дебели чорапи

Водата е един от елементите, срещу които ще се наложи да се борите, но какво да кажем за студа? Водоустойчивите ботуши, без значение колко сте платили за тях, няма да ви предложат всичко т.е. няма да имате защита от студа. Ако имате намерение за водоустойчиви ботуши през есента или зимата, то термо чорапите са силно препоръчителни. Един добър чифт ще съдържа термична подплата, но тя често е доста тънка, така че от личен опит мога да кажа, че с дебели термо чорапа е още по-добре. Ако имате намерение да прекарате продължителен период от време в морето водоустойчивите ботуши става все по-важно нещо. Общо казано, те са много важни и ако има достатъчно място за дебел чорап, ако сте си избрали размер, който има достатъчно място да побере дебел чорап. Хората често смятат, че трябва да вземете половин размер по-голям за да може да обуете дебели чорапи.

Кои марки са най-добрите

Има много марки специалисти в конкретно това отношение, на които може да се вярва за висококачествени продукти и които ще вършат работа. Gul, Henri Lloyd, Gill и Musto всички известни марки, които произвеждат такива продукти и можете да им се доверите. Някои от тези марки до голяма степен са въпрос на бюджет и вкус.  Така че направете своя избор, и най-важното, щастливо плаване! Marine Scene е една от водещите морски специалисти във Великобритания, предстявя едни от най-добрите продукти на добри цени.

Изображения

 

 водоустойчиви-ботушиводоустойчиви-ботушиводоустойчив-ботуш

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/10 (12 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Водоустойчиви ботуши, 3.8 out of 10 based on 12 ratings

Вашият коментар