Боти за сноуборд

 

 

 

Защо са толкова важни?

Тъй като връзката между краката и дъска на сноуборда, ботуши са един от най-важните части от комплекта за които трябва да се помисли. Когато ботушите са правилно поставени ще ви позволи да изпълните потенциала си за по-дълги периоди от време, като се има предвид, че неудобни обувки бързо ще станат неприятни и болезнени.

 

За да разберете кои боти са хубави и кои не вие трябва да прекарате дълго време в каране на сноуборд за да придобиете такъв опит. Трябва да се изпробват различни модели и разновидности, за да си гарантирате че пасват перфектно на размера на крака, стил на каране и бюджет. Като такъв трябва да прекарват доста време проучване и се опитва на различни ботуши.

Разновидности

Меки боти

Те обикновено се предлагат в два формата, меки и твърди.  Меките се състоят от външна и вътрешна част. Вътрешна е изработена от кожа и горна част от брезент, а подметката е гумена. Вътрешната е проектиран да запази топлината на краката, да ги запази сухи и защитава от външни въздействия, чрез шнур който затяга ботата. Меките са по-голяма гъвкавост и в повече направления са идеални за сноуборд.

Кое е най-доброто за меките ботуши

В момента най-популярните са комбинация от мека обувка и каишка. Меките ботуши с каишка или автомат предлага гъвкавост и маневреност, както и комфорт на дъската. Когато се използва автомат, ботите стават по-малко гъвкави, не предлагат по-голяма лекота на качването и слизането на борда и ако са по-евтини предлагат по-ограничен контролното на сноуборд.

 

Твърди боти

Те приличат на традиционните ски обувки, които от вън са изработени от твърда пластмасова черупка но с добавянето на допълнителна възможност за движение на глезена. Добре се регулират от външни катарами и те обикновено придават на сноуборда нашите движения, което позволява прецизен контрол и прехвърляне на сила, което ги прави много популярни. Както и меки , твърди също имат комфортна вътрешна част Твърди ботуши не са подходящи за FreeStyle  или Freeride, тъй като те не предлагат необходимата гъвкавост. По отношение на годни, най-важният фактор на всяка сноуборд обувка е силата, която оказват петата (холдинг). За това те трябва да прилягат плътно около глезена и задържат ходилата плътно за да не са възможни възходящи движение.

 

Кое е най-доброто за твърдите ботуши

Твърди ботуши може да се използва с автомати с подложка и лост, защото тази комбинация предлага пряк контрол върху вашия сноуборд. С подложката всички ваши движения се предават директно на сноуборда и поради тази причина тежките ботуши и подложка с лост са задължителна комбинация в FreeCarvers, които се нуждаят от най-високо ниво на контрол при изпълнение на завои с висока скорост. За тези, които предпочитат алпийски тип езда твърдата обувка се препоръчва да се осигури необходимата подкрепа за състезания или се спускате по компактен сняг.

 

Средства за по-добър баланс

Когато се опитвате сноуборд обувки трябва да ги стягате напълно за да се елиминира напълно всяко повдигане на петата. Ако ботите са правилно монтирани петите ще са повдигнати, като че ли се стои само на  върха на пръстите на краката. Това означава че вашите пети са здраво закрепена на мястото си. Ако е необходимо, има устройства, за да получите още по-добър баланс. 

Пеперуда – устройство, което се увива около глезена си, за да се предотврати повдигане на петата

Тампони под езика

Презрамка на глезена -  обвивка около глезените и осъществява натиска петата надолу и назад

Шнур – също е от особена важност и варира в зависимост от гъвкавостта на определен стил езда. Freestyle ботуши са склонни да имат по-голяма гъвкавост. Freeride ботушите осигури по-голяма подкрепа защото имат горна част която задържа повече краката, и имат вътрешна дантела, която може да бъдат използвани за коригиране на гъвкавостта. 

Your Boots работи в комбинация с автомати, за да се осигури сигурна и удобна връзка на сноуборд, но не е при всички боти. За това най-добре е като се копират те са заедно с комплект за да може да се гарантира че когато се монтират на дъската, ще бъдат съвместими, то колкото ако вземете различни модели.

 

Заключение

Като цяло, в зависимост от това кой тип ботуши изберете за вашия комфорт трябва да бъде от първостепенно значение. Неудобните боти ще увеличат времето по склоновете и отразяват в способностите ви,  да изпълните най-доброто от себе си. Удобните ботуши не трябва непременно да бъде най-скъпата двойка в магазина. Ако  намерите чифт, който ще предпази краката и глезените, то той ще е  най-добрия за вас. Ако намерите най-добрата платформа, не трябва да се оттегляте от нея и да ви очакват болки в краката.

 

 

Видео

 

 

 

 

 Изображения

боти-snowboard-nikeобувки-snowboardботи-snowboard

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Боти за сноуборд, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият коментар