Разликите между боти до глезена и обувки

Независимо дали ги обичате или ги мразите, ботите до глезена и обувките изглежда че са тенденция, която се забелязва, но най-малко за тази година. През последните няколко години, се забелязва как модерния човек все повече започва да носи такива боти. След тази странна тенденция, подобни модели започнаха произвеждат на имената на известни личности. Тази година ще видим как ботите ще достигнат своите нови върхове и спадове. Те „мигрират” все повече и повече до прасеца, но също имат и варианти които са над  прасеца и до глезена.  Те стоят  много добре на крака, дизайнерите дори изработват все по-креативни модели и започват да добавят различни текстури.

Да дойдем на темата – боти до глезена

За да почнат все повече от нас да ходят така бих казала че е малко трудна тенденция, но ако знаете как да ги носите те ще са комплимент вашата фигура и гардероб. И да, боти до глезена и официални обувки са два различни стила. Обикновено в много случаи те са те са взаимозаменяеми, но в света на модата са ясно очертани като две отделни неща. Ботите до глезена варират с височина от 1 до 4 инча над глезена. При последния модел имаме цели 4 инча над глезена, което спокойно можем да се поставим в категория боти.

Обувки до глезена

Обувките са 1/2 по-ниски от ботите. Те са с височина или до горната част на крака или просто до глезена. Те също могат да имат изрязани участъци, подметката може да бъди по-тънка, докато на ботите обикновено е солидни. При обувките може да се намерят модели в повече цветове, докато ботите са разпространени най-вече в черен цвят. В момента има богати цветове от велур и са много популярни.

Идеи за стил

Ето няколко идеи за това как да новите този стил:

  1. Мини пола, черен чорапогащник или клин
  2. Къса рокля и чорапогащи
  3. Тесни дънки и свободна риза
  4. Къса рокля с блуза или сако
  5. Дълга рокля (хипи или бохемски стил) с дълги колиета

Избягвайте да носите по-дълга пола тъй като ще направи краката ви да изглеждат по-къси. Ако имате къси крака, винаги носете със същия цвят (обикновено черен) чорапогащи, както цвета на ботите.

Заключение

Може би тази мода все още ви отбягва и ще мине дълго време в търсене на подходящия стил, който ще Ви отива. Но все пак всяко ново нещо се приема с недоволство.  

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар