Боти

Мъжките боти, като символ за уют

Мъжките боти, като символ за уют

Ако се замислим реално се обръща повече внимание на жените и актуалното покрай тях. А всъщност не мисля, че само те са загрижени за своя външен вид. Силния пол също много държи на това как се облича и дали е актуално, не знам каква е причината това да не се отразява така активно. Всеки мъж се старае да бъде стилен и забелязан дори да не го показва видно. Така е и през зимния сезон държат да са елегантни с своите зимни обувки, а не само облеклото. По принцип ботите не са много предпочитана обувка, защото са малко грубовати и неподходящи за бизнес срещи или офиса. Но последните изминали зими бяха много сурови и люти и мъжкия пол се отправи от късите зимни и елегантни обувки към топлите боти. Дизайнерите от своя страна веднага създадоха по-елегантни модели от това, което познаваме, за да има избор за всеки. Последните разновидности са с more info
Дамски боти

Дамски боти

Обувките са много различни и съществена част от гардероба на една жена. Жените смятат, че е много важно да имаме килер, който е пълен видове. Сред тях, един от най-хубавите с които жените могат да красят краката са ботите. За това дамите започват да ги носят веднага щом пристигне зимата или есента, и те ги носят с различни облекла като дънки, поли и други. Ниските, които са до глезена, стават все по-популярни и  напоследък се превърнаха в любим избор и бързо си проправят път в килера или гардероба на много жени. Отделно те достатъчно топлят, предпазват от намокряне, с което носят комфорт и удобство. Разнообразието им е голямо, при което може да се носят с различни тоалети.

Видове боти до глезена

Първоначално този вид е бил предназначена да се носи под панталоните. Въпреки това, след 80-те години, когато на сцената са за почнали да ги носят с рокли и поли, more info
Разликите между боти до глезена и обувки

Разликите между боти до глезена и обувки

Независимо дали ги обичате или ги мразите, ботите до глезена и обувките изглежда че са тенденция, която се забелязва, но най-малко за тази година. През последните няколко години, се забелязва как модерния човек все повече започва да носи такива боти. След тази странна тенденция, подобни модели започнаха произвеждат на имената на известни личности. Тази година ще видим как ботите ще достигнат своите нови върхове и спадове. Те „мигрират” все повече и повече до прасеца, но също имат и варианти които са над  прасеца и до глезена.  Те стоят  много добре на крака, дизайнерите дори изработват все по-креативни модели и започват да добавят различни текстури.

Да дойдем на темата – боти до глезена

За да почнат все повече от нас да ходят така бих казала че е малко трудна тенденция, но ако знаете как да ги носите те ще са комплимент вашата фигура и гардероб. И да, боти до глезена и more info
Боти за сноуборд

Боти за сноуборд

     

Защо са толкова важни?

Тъй като връзката между краката и дъска на сноуборда, ботуши са един от най-важните части от комплекта за които трябва да се помисли. Когато ботушите са правилно поставени ще ви позволи да изпълните потенциала си за по-дълги периоди от време, като се има предвид, че неудобни обувки бързо ще станат неприятни и болезнени.   За да разберете кои боти са хубави и кои не вие трябва да прекарате дълго време в каране на сноуборд за да придобиете такъв опит. Трябва да се изпробват различни модели и разновидности, за да си гарантирате че пасват перфектно на размера на крака, стил на каране и бюджет. Като такъв трябва да прекарват доста време проучване и се опитва на различни ботуши.

Разновидности

Меки боти Те обикновено се предлагат в два формата, меки и твърди.  Меките се състоят от външна и вътрешна част. Вътрешна е изработена от кожа more info
Работни боти

Работни боти

Те винаги трябва да бъдат един от първия ви избор, когато имате нужда от голяма производителност на обувката, особено за работа. Те произвеждат някои от най-добрите работни боти. Те са първокласен продукт и техния основен проблем за много хора и фирми е че струват по-скъпо, отколкото останалите и поради тази причина много хора ги виждат като луксозни стоки.  

Отличителните белези на качествените работни боти

Основните въпроси при решаването на техните качества и цена са: Този допълнителен разход предоставя ли повече, по-висока производителност и по-голяма безопасност? Да и не е отговорът на тези въпроси. Те надвишават повечето изискания за стандарт и което им позволяват да се считат за основателни работни боти и обувки и могат да се считат за идеални за работна среда тъй като отговарят на разпоредбите по отношение на безопасността. Така че дали Timberland са по-безопасно отколкото по-евтина алтернатива? Към безопасност може да се прибавят факторите като падане more info

Работни боти

Различните професии изискват различни обувки. Ето защо, работни места, свързани с ръчен труд, се нуждаят от специални обувки, която защитава работниците от вреда. Работните боти са съвършена форма, подходящи за хора, които работят в области като минното дело, промишлеността и строителството и химическата промишленост.

Защити

Защита от наранявания

Носенето им, има няколко предимства. Най-важното предимство е, че за защита на краката си от нараняване. Работната среда като минни, предприятия и строителни обекти са склонни да имат много опасни елементи, които може да доведе до лоши ситуации.

Защита по неравни терени

При някои видове работа, терените са хлъзгави и скалисти. Чрез носенето на работни боти, вие сте сигурни, че краката ви няма да бъдат засегнати. Тези ботуши са проектирани с помощта на силно устойчив материал, който ще даде отпор от никакви химикали или течности, които могат да ги повредят.

Защита от удар

Освен това, техните ходила имат грайфери, които ще ви позволи сигурно и стабилно да поставите краката си на земята. Освен това, ботуши са съобразени с покритие, което ще предложи защита срещу токов удар.

Защита от глезени, колена…

Те осигуряват най-добрата грижа срещу наранявания на коленете и глезените. Това е така, защото подходящи боти помагат да се поддържат здрави гледните, като предлага защита от евентуални наранявания.  Когато са удобни за носене, те намаляват умората и помагат на краката да се възстановяват по-добре.

Уникалните работни боти

Съществуват обувки които да уникални по дизайн, вземат под внимание всички тези фактори, така че те могат да ви предложат удобство и безопасност, като по този начин се позволява да извършват работата си по-ефективно.

Изработени от стоманен материал

Съществуват такива които са изработени от метал и такива които са от друг материал за да бъдат по-леки, но също толкова здрави. По принцип по-удобни са втория вид. Металните боти за работа, се използват в промишлеността, изработени са от тежки материали, като по този начин предлага достатъчно защита на краката, като същевременно предлага много добра подкрепа за глезените.

Други видове
  • Електрически изолирани – подходящи са, ако се работили с електричество.  Освен това, те са устойчиви на топлина и могат да издържат на високи температури.
  • С дантела на глезена, са подходящи за кални, хлъзгави среди. Подметката на ботата е направена по такъв начин, че тя поема удара, а кожата е напълно водоустойчива.

Значение на безопасност

Безопасност на работното място е основна грижа както за работодателите, така и служителите.  В резултат на това е важно и за двете страни, за да се гарантира, че се използва правилните обувки, за да осигури комфортна работна среда без никакви оплаквания, които започват да повлияе негативно на работния процес. Чрез закупуването им, всички притеснения относно безопасност ще бъдат унищожени.  Когато се вземат предпазните мерки, вашето внимание ще се отделя повече на работата, а не на вниманието за безопасност, премахва се умората болата и т.н. Така че, не поемат риска на работа без подходящи обувки.

Виж още за работни боти